top of page
  • Writer's pictureYancep

Yancep’in Hikayesi: Nasıl Başladık, Neyi Hedefliyoruz?

Yancep'in lansmanının üzerinden bir aydan uzun zaman geçti. Kullanıcılar, Yancep uygulamasını indirmeye ve “Yancep”lerinde biriktirmeye başladılar.


Biz de bu blog yazımızda biraz geçmişe gidip Yancep'in ortaya çıkış hikayesini, bu yolculukta karşılaştığımız zorlukları ve gerçekten neyi başarmak istediğimizi sizinle paylaşmak istedik. ⬇️

Yancep fikrini bulduğumuz günden çok daha önce, iki kurucu ortak olarak uzun yıllar süren kurumsal tecrübemizin ardından farklı girişimlerde yaptığımız CFO’luk görevleriyle girişim ekosisteminin tozunu yutmaya başlamıştık. O sıralarda çevremizdeki pek çok kişi bize yatırım dünyası ve yatırıma nasıl başlayabilecekleri hakkında sorular soruyordu. Biz de hem kendi finans ve girişimcilik tecrübelerimizi bir araya getirebileceğimiz hem de çevremizden gelen bu sorulara çözüm sunabileceğimiz yeni bir iş fikrinin tohumlarını atmaya başladık. Start-up kurmanın ne kadar zor olduğunun ve uzun soluklu bir yolculuğa çıkacağımızın farkındaydık. Fakat, özellikle küçük tutarlarla yatırım yapmak isteyen kişilere fayda sağlarken, aynı zamanda ülkemizde birikim ve yatırım alışkanlığını artırabilmek en büyük motivasyonumuz oldu.


Binlerce kilometrelik yolculuk bile tek bir adımla başlar.” Bu söz Yancep hikayemizin başlangıcını özetliyor diyebiliriz. Yancep fikrini bulduğumuzda bizi en çok heyecanlandıran şey küçük tutarlar ile birikim yapabilen kişilere özgü bir yatırım uygulamasını hayata geçirmekti. Bu alanda bir an önce işe koyulmak için sabırsızlanıyorduk. Ne var ki, ilk adımı atmak o kadar da kolay olmayacaktı. 📌 İlk Adımlar

Yatırım alanında faaliyet gösterecek olan bir finans uygulamasını kullanıcılarla buluşturabilmek için regülasyonlara ve mevzuatlara uygun hareket etmeliydik. Burada karşımıza iki alternatif çıkıyordu: Ya SPK lisanslı bir kurumla iş birliği yapacaktık ya da kendi lisansımızı alacaktık.

Kendi lisansımızı almak için ciddi bir sermaye, lisanslı firmaları hayalimize inandırıp bu yolculuğa birlikte çıkmak içinse onları ikna etmemiz gerekiyordu. Türkiye’deki birçok banka ve aracı kurum ile görüşerek onlara fikrimizi ve vizyonumuzu anlattık. Ekibe ve fikre inanmalarına rağmen ilk adımı atma konusunda genellikle tereddüt içerisindeydiler. Günlerimiz bu kurumlarla toplantı yapmak ile geçiyordu.

Bu gibi süreçler aslında bir girişimci için önemli test noktalarıdır. Hem kendi fikrimize olan inancımızı hem de motivasyonumuzu korumamız gerekiyordu. Onlarca toplantı ve sunumdan sonra Gedik Yatırım’ı hikayemize inandırmayı başardık. Artık yola koyulma zamanıydı. İlk yatırımımızı Gedik Yatırım, hiBoost ve Appcent’ten alarak yolculuğumuza başladık.

📍 Yolculuğa Devam

Lisans problemini çözmüştük. Şimdi sıra iyi bir ekip oluşturmaya gelmişti. Genelde girişimciliğin iyi bir fikir bulmak olduğu düşünülür, oysa asıl girişimcilik o fikri hayata geçirmek için gece gündüz çalışacak vizyoner bir ekibi bir araya getirmektir.

Ekibi oluştururken ekip üyelerinin mesleki yetkinlikleri kadar fikre olan inançlarına, motivasyonlarına ve takım oyuncusu olup olmadıklarına bakmamız gerekiyordu. Girişimlerin ilk aşamalarında kaynaklar kısıtlı olduğu için, ekipteki bir kişi çoğu zaman birden fazla sorumluluk alır, pek çok rolün şapkasını takar. Bu yüzden, ekibimizdeki herkes kendi görevlerinin yanında farklı sorumluluklar da taşıyabilmeliydi. Bütün bu kriterleri baz alarak ekibimizi oluşturmaya başladık ve bugün itibarıyla 8 kişilik bir ekip, ortak bir hayal doğrultusunda çalışmaya devam eden kocaman bir takım olduk.


Ekibi oluştururken geleceğin Yancep liderlerini de düşünerek “Yancep Akademi” projesini hayata geçirdik. Yancep Akademi üyesi olan stajyer arkadaşlarımızın da katkılarıyla Yancep’i büyütmeye devam ediyoruz. 🚀 Küçük Birikimleri Büyük Hayallere Dönüştürmek İçin Çalışıyoruz

Yancep hikayemizi özetlemek gerekirse, küçük birikimlerin büyük hayallere dönüşmesi için çıktığımız bu yolculukta bir yılı aşkın süredir durmaksızın çalışıyoruz. Hayalimizi gerçekleştirme sürecinde büyük zorluklarla karşılaştık ve sınırlı kaynaklarla bu zorlukları aşmaya çalıştık. Temmuz sonu itibarıyla emeklerimizin ilk meyvesini aldık ve mobil uygulamamızı hayata geçirdik.

Şimdiye kadar başardıklarımız, yapmayı planladıklarımızın yalnızca küçük bir parçası. Uygulamamızı geliştirmeye ve yeni özellikler eklemeye devam edeceğiz. Yancep kullanıcılarına sadece birikim ve yatırım yapabilecekleri değil, farklı finansal değerleri de sunabileceğimiz bir uygulama tasarlamak için uzun bir yolculuk var önümüzde.

Bu serüvende bizim için en kıymetli şey Yancep kullanıcılarının finansal özgürlüklerine kavuşmaları ve yatırımın uzun soluklu bir yolculuk olduğunu unutmadan tutardan bağımsız olarak en küçük birikimlerini bile yatırıma dönüştürmeye devam etmeleri. Yatırım kararlarını duyumlarla veya kararsızlıklarla değil, finansal okuryazarlık çerçevesinde emin adımlarla vermelerini umuyoruz.

Bu nedenle “Yancep’inde biriksin!” demeye devam edeceğiz. Siz de bu hikayenin bir parçası olmak için Yancep uygulamamızı Google Play Store, App Store ve Huawei AppGallery üzerinden indirebilir, 1 TL birikiminizi bile yatırıma dönüştürürken bu yolculuğumuzda bize eşlik edebilirsiniz.

242 views
bottom of page