top of page
  • Writer's pictureYancep

Yatırımda Yeni Dönem: Yapay Zeka Fonları 🤖

İnternetin olmadığı dönemlerde tahtaların üzerine elle yazılan emirler, kağıt hisse senetleri ile yapılan işlemler bugün dijital olarak milisaniyeler içinde dünyanın her yerinden yapılabiliyor. Yatırım araçlarına olan kolay ulaşılabilirlik küçük yatırımcıların seçim yapmasında zorluk yaratabiliyor.



Peki çözüm ne? ⬇️


Bugün yatırım fonlarının yönetiminde kullanılan yapay zekadan ve birikimlerini yatırıma dönüştürürken yapay zeka fonlarının ne tür avantajlar sunduğundan bahsedeceğiz.


Yapay zeka fonları insan müdahalesi olmadan ya da hibrit bir şekilde piyasalardaki güncel verileri analiz ederek fonun içerisindeki varlık dağılımını yapan modellerdir. 2008 kriziyle birlikte yatırım dünyasında klasikleşen yatırımcı davranışlarının sorgulanmaya başlanması bu tarz yapay zeka bazlı yatırım modellerinin gelişimini oldukça hızlandırdı.

Yatırım yönetiminde senin yaşadığın stres, kaygı ve yanlış karar verme gibi durumları uzmanlar da yaşayabiliyor 💁‍♂️ Alışılmış, ezberlenmiş davranışların dışına taşamayan, risk alırken ya da ihtiyatlı davranırken duygularından arınamayan insanoğlu şimdi yapay zekayla desteklenen modelleri de yönetim sürecine dahil ederek kendi kararlarının sağlamasını yapabiliyor.

İlk yapay zeka modelleri sabit bir endeksi takip ederken bugün pek çok varlık arasından verilere bakarak çeşitlendirilmiş bir varlık dağılımı sunabiliyor. Bilgisayar ile büyüyen Z kuşağının beklentileri yatırım teknolojilerinde de kendini göstererek yapay zeka bazlı yatırım araçlarının sayısının artmasına sebep oluyor.


Peki avantajları nelerdir? 👀


Yapay zeka ile fon yönetiminin herkes için ulaşılabilir olması yatırımların bilinçli bir şekilde yönetilebilmesi için gereken finansal okuryazarlık düzeyine ve zamana sahip olmayan yatırımcılar için kolaylık sağlamaktadır. Matematiksel modeller üzerine kurulu bu sistemler ile kendi risk profiline uygun bir yatırım fonuna yatırım yaparak yapay zekanın seçimleri ile birikimlerini yatırıma dönüştürebilirsin 🤖


Yapay zeka fonları senin risk profiline göre hareket eden algoritmalara sahip oldukları için bir bakıma kişisel finansal ürünlerdir. Bilimsel olarak ispatlanmış risk analizleri ve testlere göre yatırımcıları sınıflandıran yapay zeka fonları, profesyonel yatırımcıların duygu ve ön yargılarından bağımsız olarak yatırım kararları alırlar.


Yapay Zeka Fon Sepeti Yancep’te! 🤩


Yancep’teki fon sepetlerini senin için çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Altın ve Dolar fon sepetlerinden sonra Yapay Zeka Fon Sepeti ile birikimlerini yatırıma dönüştürebilirsin. Portföyünün dünyaca kabul görmüş Black-Litterman finansal modelinin, yapay zeka tabanlı tahminlerin ve uzman fon yöneticilerinin kararlarının kullanıldığı hibrit bir model ile yönetildiği Fon Sepeti’nde makine öğrenmesi yardımıyla varlık dağılımı gerçekleştiriliyor.


Yancep’te birikim ve yatırım yapıyorsan Yapay Zeka Fon Sepeti’ni portföyüne ekleyebilir, birikimlerini yapay zeka ile yatırıma dönüştürebilirsin. Eğer hala Yancep’li olmadıysan hemen Google Play Store, App Store veya Huawei AppGallery üzerinden uygulamamızı indir, yatırım hesabını aç ve Yancep dünyasında yerini al. 🚀


Görüşlerin bizim için çok değerli! Her türlü soru ve yorumun için bize sosyal medya kanallarımızdan ve info@yancep.com e-posta adresi üzerinden her zaman ulaşabilirsin.


Yancep dünyası seni bekliyor! 🚀




885 views
bottom of page