top of page
  • Writer's pictureYancep

Küçük Birikiminle Yatırımcı Olabilir Misin?

Yatırım yapmakla ilgili en büyük efsane, yatırıma başlamak için çok fazla paran olması gerektiğidir. Öte yandan, bu konuda atasözlerimize kulak vermek daha gerçekçi olabilir.


Örneğin damlaya damlaya göl olur... 💧


İyi bir portföy oluşturmak için birkaç bin, hatta birkaç yüz lira bile yeterli olabilir.


Küçük damlaların nasıl göl olabileceği ile ilgili sana bazı tavsiyelerimiz var. ⬇️

Önce Borçlarla Başlayalım 🙄


İçin rahat olsun. Tabii ki de hepimizin borcu var. Birikimlerini yatırıma dönüştürmeden önce şapkanı önüne koyup düşün ve bir durum değerlendirmesi yap. Sahip olduğun borçların sana ne kadara mal olduğunu analiz et ve bunları mevcut gelirinle ne kadar sürede ödeyebileceğini düşün. Borcun maliyeti mi? O da neymiş dediğini duyar gibiyiz.


Faiz…


Geçen ay kredi kartı taksitiyle ödediğin o ayakkabının ya da çektiğin kredinin bir faizi var ve bu faizler gün geçtikçe birikerek senin borç yükünü artırıyor. 😔


Şimdi işin püf noktasına gelelim.👇


Çok yüksek faizli borcun varsa, yatırım yapmadan önce en azından bir kısmını ödemen daha mantıklı. Yatırımlarının çoğunun tam getirisini tahmin edemesen bile, bir yıl erken %20 faiz oranıyla borcunu ödemenin, parandan %20 getiri elde etmek kadar iyi olduğundan emin olabilirsin.



Emekliliğini Düşün 👨‍🦳


Emekliliğini düşün derken Ege’de bir köyde üzüm yetiştirdiğin günleri hayal etmenden bahsetmiyoruz elbette. Erken yaşta bile tasarruf ve yatırım yapmanın temel amacı, çalışmayı bıraktıktan sonra yeterli paranın olmasını sağlamak olmalı. Bugünden birikimlerini doğru yatırım araçlarına yönlendirmen bu yüzden çok önemli.

Harcamalarını yaparken aklının bir ucunda her zaman geleceğin olsun ve yaptığın her gereksiz harcamanın gelecekte hayallerine ulaşmana engel olabileceğini aklından çıkarma.



Her Birikimini Yatırıma Dönüştür 💸


Her ay güvenilir bir platformda bir miktar birikim yapmaya özen göstermenin meyvelerini uzun vadede toplayacaksın. Ancak yüksek enflasyon ortamında sadece birikim yapmak yeterli olmayabilir. Birikimlerini yatırıma dönüştürmen seni enflasyondan koruyacaktır. Ne var ki, bunu tek başına yapacak iradeye veya finansal bilgiye sahip olamayabilirsin.

Bu noktada sana bir önerimiz var. 🤩

Yancep’te bunların hiçbirini düşünmene gerek yok… 🚀


Yancep’te tek yapman gereken banka hesabından Yancep cüzdanına düzenli olarak dilediğin tutarda para göndermek. Yancep’te uzmanlar tarafından risk tercihin ve hedeflerine göre oluşturulmuş portföylere yatırım yaparak 1 TL birikimini bile yatırıma güvenle dönüştürebilirsin.



Uygulamamızın çıkmasına çok az kaldı. Sana yakında çok güzel bir haber vereceğiz. Öncesinde websitemizin anasayfasındaki alana e-posta adresini bırak ve bizden gelecek haberleri bekle! 🥁 #birikim #yatırım #borç #faiz #emeklilik #güvenliyatırım #portföy


238 views
bottom of page