top of page
  • Writer's pictureYancep

Düşük Riskli Yatırımınla Birikimlerini Büyütebilir Misin?

Aldığın risk oranı arttıkça, yatırımlarının potansiyel getirisi de belirli ölçüde artış gösterir. Öte yandan, doğru stratejilerle ancak bilinçsiz bir şekilde yapacağın bir yatırımdan elde edebileceğin yüksek getirileri çok daha düşük riskler alarak kazanabilirsin!

Yatırım yaparken yüksek kazanç elde etmek için genellikle yüksek risk alman gerekir. Dürüst olmak gerekirse, düşük risk alarak yüksek kazanç beklemek, günün sonunda sende hayal kırıklığı yaratabilir. Bir yatırım stratejisi belirleyip bunu uzun süre uygulamak ve riskini dengeleyerek yatırım yapmak ise, kendi beklentinin bile üzerinde kazanç elde etmeni sağlayabilir. 💰

Haydi şimdi örneklerle durumu daha iyi açıklayalım. ⬇️

Diyelim ki portföyünde bir elektrikli araç şirketinin hisse senedi var. Bu hissedeki düşüşler ve yükselişler birikimlerinin değerinde ani bir değişime sebep olabilir.


Diğer taraftan, o şirket ile birlikte başka elektrikli araç şirketlerini de içinde bulunduran bir fona yatırım yapmış olsaydın o hisse senedinde yaşanan düşüşler ve yükselişlere rağmen fonun içerisindeki diğer hisse senetleri ile yatırımını dengeleyebilirdin! 🧐 Bir yatırım stratejisine uzun vadeli bağlı kalarak da tatmin edici getiriler elde edebilirsin. Örneğin, bir yatırım aracından elde ettiğin karı diğer yatırım araçlarına bölerek hem yatırım sepetini genişletebilir hem de riskini dağıtabilirsin. Ya da kendi risk algına uyan başka bir strateji ile uzun vadede birikimlerini yatırıma dönüştürebilirsin.


Fakat bu konuda dikkat etmen gereken bir şey var!


📌 Bir fona yatırım yaptığında makroekonomik boyuttaki riskleri göz ardı etmemen gerekir.


Profesyoneller, fonların içeriklerini hazırlarken risk oranını düşürmek ve fonun potansiyel getirisini arttırmak için çeşitli teknikler kullanır.


Dünyanın en başarılı yatırımcılarından Warren Buffett’ın da dediği gibi, bir şirketi çok iyi biliyorsan birikimlerinin çoğunu o şirkete yatırım yaparak değerlendirebilirsin. Aksi takdirde portföyünü olabildiğince dağıtıp riskini düşürmek çok daha mantıklı bir tercih olabilir.


Riskini dengelemek için uygulaman gereken teknik metotları bilmemen elbette çok normal. Ancak artık bunu düşünmene hiç gerek yok, çünkü Yancep bu konuda da senin yanında! 🥁 Yancep’te, farklı risk seviyelerindeki ve temalardaki fon sepetlerine dilediğin tutarlarda yatırım yaparak riskini kolayca dağıtabilirsin. Hangi fon sepetinin sana en uygun olduğu konusunda kararsız kalman halinde ise Portföy Öneri Anketimizi çözebilir, uzmanlar tarafından sana özel hazırlanmış portföy önerini saniyeler içinde görebilirsin! Bundan sonra tek yapman gereken ise banka hesabından Yancep cüzdanına para aktarmak ve yatırıma başlamak!

Hemen Google Play Store veya App Store üzerinden uygulamamızı indir, yatırım hesabını aç ve Yancep’inde biriktirmeye başla. Yancep dünyası seni bekliyor! 🚀 #risk #portföy #fon #getiri #birikim #yatırım

151 views
bottom of page