top of page
  • Writer's pictureYancep

Finansal Piyasalarda Uzman Gibi Hareket Etmenin Yolu: Yatırım Fonları

Bir önceki yazımızda sana finansal piyasalarda doğru yatırım yapabilmenin bir yolu olarak yatırım fonlarından bahsetmiştik. Hadi şu yatırım fonlarına biraz daha detaylı bakalım. 🔍


Yatırım Fonu Nedir?

Yatırım fonu, yatırımcıların birikimlerinin bir havuzda toplanarak bu birikimlerin profesyoneller tarafından farklı yatırım araçlarında değerlendirilmesi ile yönetilmektedir. Peki birikimlerin hangi sermaye piyasası araçlarında değerlendirilir?


Yatırım fonları, toplanan paralar karşılığında hisse senedi, tahvil, bono gibi finansal araçlardan ve kıymetli madenlerden oluşan portföyleri yönetirler. Sen de fonun sahip olduğu portföyün bir kısmını temsil eden katılma payını satın alarak fona yatırım yapabilirsin.



Neden Yatırım Fonlarına Yatırım Yapmalıyım?

Yatırım fonlarının birikimlerini değerlendirirken sana sağladığı avantajları senin için sıraladık.

  • Birikimlerin sürekli olarak piyasaları izleyen uzman profesyonel yöneticiler tarafından, riskin minimum, getirinin maksimum olması ilkesi ile yönetilir.

  • Fon portföyündeki değer artışlarının portföy değerine günlük olarak yansıtılması nedeniyle, kazancının, gerek ihtiyaç kadarını, gerekse tamamının istendiği anda nakde çevirebilirsin.

  • Küçük birikimlerle büyük yatırımlara ortak olabilirsin.

  • Erişiminin çok zor olduğu uluslararası araçlara yatırım yapabilirsin. Örneğin yabancı teknoloji şirketlerine, petrole, temiz enerji şirketlerine tek bir fonla kolaylıkla yatırım yapabilirsin. 🌍

  • Yatırım yaptığın fon yatırımın altın kuralı olan çeşitlendirme fırsatını sunar. Tek bir fon ile farklı sektörlere yatırım yapan hisse senetlerine ya da altın, döviz, hisse senedi gibi yatırım araçlarına kolaylıkla yatırım yapabilirsin.


Param, Yatırım Fonunda Güvende mi?

Yatırım yapmış olduğun fonu yöneten portföy şirketleri sürekli olarak denetim altındadır. Yapmış olduğun yatırımlar Sermaye Piyasası Kurulu ve Takasbank tarafından koruma altındadır. 🔐


105 views
bottom of page