top of page
  • Writer's pictureYancep

Temettü Yatırımı Nasıl Yapılır? 💧

Belli dönemlerde sosyal medyada ya da günlük konuşmalar arasında temettü hisseleri, temettü emekliliği gibi kavramları duymuşsundur. Borsada işlem gören hisse senetleri vasıtasıyla sen de temettü yatırımcısı olabilirsin!


Bugünkü blog yazımızda temettüden ve temettü yatırımının detaylarından bahsedeceğiz.



Temettü nedir? 🧐


Borsada bir hisse senedine yatırım yaptığında artık o şirketin ortaklarından biri olursun. Temettü ise o şirketin faaliyetleri sonucu elde ettiği kârın bir kısmını belirli bir dönemde ya da yıllık olarak hisse sahiplerine yani sana dağıtmasıdır. Bu nedenle temettü 'kâr payı' olarak da adlandırılır.


Şirketin ne kadar fazla iş yapıp kâr ederse, elde edeceğin temettü geliri de o kadar fazla olur. Temettü verimliliği yüksek şirketler bu şirketlere yatırım yapmayı düşünenlere, daha çok güven verir. Çoğu yatırımcı hem sermaye geliri hem de temettü geliri sağlayan şirketlere daha kazançlı gözüyle bakar.


Temettü ödemelerinin ne sıklıkta yapılacağı, ne tutarda olacağı ve ne zaman olacağı kararını şirketlerin yönetim kurulları verir.


Peki şirketler kârlarını neden yatırımcılara dağıtmayı tercih eder? 💰

Temettü dağıtımı ile yatırımcıların şirkete olan güvenleri artarken şirketten ödül almış olurlar. Hissenin normal büyümesinin yanı sıra ek gelir sağlanır.

Peki başka nasıl avantajları var? ⬇️


Uzun yıllar süren temettü ödemeleri, şirketin başarı kriteri olarak görülür ve yatırımcılar açısından pozitif bir veri olarak değerlendirilir. Şirketin sürekli büyüdüğü ve gelecek yatırımlarını artıracağı beklentisi yaratır. 📊

Şirketin hissesini alım için daha cazip kılar. Bu da hissenin alımını artırarak fiyatını yükseltir. 📈

Köklü şirketler temettü ödeme yolunu tercih ederek yatırımcıları ile bağ kurar. 🤝


Doğru temettü sepeti nasıl oluşturulur? 👀


Buradaki temel zorluk yine seçim yapmak! Temettü verimi yüksek hisseleri bulmak ve bunlardan doğru sepeti yapabilmek için güçlü analizler yapabiliyor olman ve şirketlerin bilançolarını düzenli olarak takip etmen gerekir.


Yancep’te temettü hisseleri tek fon sepetinde! 🤩

Yancep’in en yeni üyesi Temettü Hisseleri Fon Sepeti’nde temettü verimi yüksek hisselere tek fon sepeti ile yatırım yaparken borsadaki getiri fırsatlarından yararlanabilirsin. Temettü Hisseleri Fon Sepeti ile hiçbir analize ihtiyaç duymadan tek işlemle temettü hisselerinden oluşan bir sepete yatırım yapmış olursun. Fon sepetini portföyüne ekleyerek borsa getirisinden faydalanmayı hedefleyebilirsin.

Eğer hala Yancep’li olmadıysan hemen Google Play Store, App Store veya Huawei AppGallery üzerinden uygulamamızı indir, yatırım hesabını aç ve Yancep dünyasında yerini al. 🚀


Görüşlerin bizim için çok değerli! Her türlü soru ve yorumun için bize sosyal medya kanallarımızdan ve info@yancep.com e-posta adresi üzerinden her zaman ulaşabilirsin.


Yancep dünyası seni bekliyor! 🚀



224 views
bottom of page